חשוב שתדעו
כדאי שתדעו
שווה שתדעו
תזונה
בריאה
שתיית מים בימים קרים של חורף
בחורף, אחת הבעיות המעכבות ירידה במשקל היא שתיית מים.
בגלל הקור, יש פחות צורך לגשת לבקבוק המים ולשתות, ואז מוצאים את עצמנו בסוף יום ששתינו כוס או שתיים במהלך היום.
המים חשובים לירידה במשקל, פינוי פסולת מהגוף, עירנות, חילוף חומרים!! ועוד...
רוב האנשים יעדיפו בחורף משהו חם על פני שתיית מים ובדר״כ זה יהיה קפה! רק זכרו, שקפה לא נחשב לשתיית נוזלים, להיפך!
אז הנה לכם מספר הצעות שיעזרו לכם לשתות בחורף:
אפשר להוסיף למים החמים עלים ו/ פירות שנותנים טעם למים כמו: פלחי לימון ונענע, לחתוך תפוח לקוביות ולהוסיף מקל קינמון (כמו סיידר), פלחי תפוז, לימונית ולואיזה, פרוסות של שורש ג’ינג’ר ופלחי לימון, כמובן שניתן כל אחד מהם בנפרד לפי הטעמים שאוהבים... וגם סתם מים רגילים פושרים זה בסדר
רצוי להשתמש בבקבוק קטן, כי יותר קל לסיים אותו
*טיפ למי שיוצא מהבית להכין בקבוק תרמי לדרך...
העיקר! אל תשכחו לשתות
כמה עובדות חשובות שכדאי לדעת על כוסמת:
• היא אינה נמנת עם הדגנים
•זרעי הצמח משמשים לאכילה
• הכוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק
• חלבון הכוסמת הוא חלבון מלא!! המכיל את כל 8 חומצות האמינו
• לכן יכול להיות תחליף לבשר לצמחונים/טבעונים ובכלל
• מכיל חומרים המפחיתים לחץ דם בקרב בעלי לחץ דם גבוה • מצויין למי שנמצא בתהליך ירידה במשקל
• תורם להורדת סוכר בדם
• זרעי הכוסמת קיימים בשוק ב 2 צבעים, חומה וירוקה, החומה היא למעשה קלויה
• אטריות סובה אלו אטריות עשויות מכוסמת, צורה נוספת לאכילת כוסמת לכל אלו שלא אוהבים את הטעם/הריח של זרעי הכוסמת
• 100 גרם כוסמת = כ 342 קלוריות חלבון- 13.2
סידן- 48 מג
גריסי פנינה. כדאי שתכירו.
גריסי פנינה הם גרעיני שעורה שעברו ליטוש,
לדגן המופלא הזה יש יתרונות תזונתיים מוצלחים במיוחד.
ראשית, בעל מדד גליקמי נמוך!!
מכיל ויטמיני B, סידן, מגנזיום וסלניום
פי 2 יותר סיבים מאורז מלא
למרות המרקם הפחמימתי, הגריסים מתפרקים לאט ולכן מתאימים לאנשים הסובלים מעודף משקל, סוכרת סוג 2, טריגליצרידים ועוד...
לא יודעת למה, יש נטיה לשכוח מהם. מצד אחד הם יכולים להחליף אורז בתפריט ומצד שני דומים במרקם לפתיתים.
לגריסים שימושים רבים במטבח, ניתן להכין ריזוטו, סלטים, דייסה, ממולאים, חמין, מרקים ועוד...
קינמון
הקינמון תבלין מומלץ לימות החורף הקרים. מועשר באנטיאוקסידנטים, מחמם את הגוף, מעורר ונותן אנרגיה, ומוריד את הצורך במתוק.
בחורף ישנה הגברה באכילה רגשית ולכן כדאי להוסיף לקפה/תה/יוגורט מקל קינמון או תבלין קינמון. אגב, ניתן להכין מים רותחים עם מקל קינמון ולעשות במקל שימוש חוזר במהלך היום
. *לא כדאי לפני השינה כיוון שהקינמון מעורר
*לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה ולנשים עם גלי חום.
קטניות או לא להיות
הקטניות הן מקור נפלא לחלבונים, הן משביעות, מחזיקות זמן רב, קלות להכנה וניתן להכין מהם שפע של מאכלים החל ממרקים, תבשילים, לביבות, קציצות צמחוניות, פשטידות, חמין וסלטים חמים.
מה הן הקטניות?
המוכרות יותר אלו החומוס, עדשים (ירוקות, כתומות, שחורות), אפונה, שעועית לבנה, שעועית שחורה, שעועית אדומה ויש את השעועית מאש, אזוקי, סויה, תורמוס ועוד...
הקטניות חשובות למי שרוצה להשיג כמות טובה של חלבון, חשוב לשלב את הקטניות עם דגנים על מנת להשיג חלבון מלא. לצמחונים וטבעונים הקטניות יתנו מענה מצוין לחלבונים מהצומח.
בנוסף, הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים המסייעים במניעת תחלואה בסרטן מעי הגס, לאיזון הסוכר בדם, הפחתת רמות השומנים ועצירות.
מלבד זאת, הן עשירות במינרלים כמו ברזל, אבץ, סידן ובויטמינים מקבוצת B.
רצוי להשרות את הקטניות לפני הבישול (מלבד העדשים)
כמובן, שמומלץ קטניות טריות אבל גם קפואות הן בסדר.
*לא מומלץ מקופסאות שימורים בשל כמות הכימיקלים המצויה שם.
ניתן לשלב קטניות כמעט בכל ארוחה, הן זמינות וניתן לרכוש אותן במחיר שווה לכל נפש.
פירות יער - Berries
עשירים בנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים)
• מונעים הזדקנות של תאי העור
• מפחיתים את הסיכוי לחלות בסרטן, מחלות לב, סוכרת, אלצהיימר ושאר מחלות הנגרמות עקב חמצון התאים.
• מסייעים לירידה במשקל - מכילים פקטין, המסייע בתחושת שובע ומלאות. הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך ולכן אינם מעלים את הצורך במתוק.
• משפרים את הראיה - ביפן, האוכמניות נקראות ״פרי הראיה״. מכילים כמויות גדולות של לוטאין וויטמין c המשפיעים על הראיה.
פירות היער- פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות, חמוציות, תותים, גוג׳יברי נחשבים למזון על!!
הצבעים כחול, סגול, אדום אלו ה״ביופלבנואידים״-
נוגדי החימצון החזקים שמעניקים לפרי את הצבע
והם אנטי סרטניים, אנטי דלקתיים ומשפיעים על כלי הדם ושומרים על האלסטיות שלהם.
מחקרים מראים שאכילת פירות יער באופן קבוע משפיעה באופן חיובי על איכות החיים ומונעת מחלות.
זרעי פשתן
זרעי פשתן הם אחד ממוצרי החובה בבית ומומלץ להשתמש בהם על בסיס יומיומי.
הם מפוצצים באומגה 3 ובסיבים תזונתיים ולכן עוזרים ל:
- עור הפנים
- עצירות וחילוף חומרים
- כולסטרול
- סוכרת
- כבד שומני
- דלקות פרקים
- תהליך ירידה במשקל
ועוד....
חשוב מאוד!!
לטחון אותם וישר לאחר מכן לשמור אותם במקפיא למשך שבועיים-3 שבועות.
כמות מומלצת ביום: 1-2 כפות
אסור!!
לחמם אותם ולכן נשים אותם רק במאכלים קרים. כמו, סלט, יוגורט, שייקים, ממרח...
חשוב!!
לשתות מים לאחר אכילתם, משום שהם סופחים נוזלים.
ניתן להשיג בכל חנות תבלינים, לקנות שלמים ולבקש לטחון לכם.
תמרים
כמה סיבות טובות לאכול תמרים
(ולא שוקולד...🤨)
- כשבא לנו משהו מתוק ויחד עם זאת בריא, התמר יענה על הצורך במתוק, ומכיוון שהיותו עשיר בסיבים תזונתיים, הוא אינו יעלה את הסוכר בדם ולכן
האינדקס הגליקמי שלו בטווח בינוני-נמוך.
- נוח לאכילה, בכל יציאה מהבית, לעבודה, לסידורים, ספורט... קל לנשיאה, אין צורך בהכנה או שטיפה. תמיד אפשר לשים בתיק לשעת משבר
- זריקת אנרגיה פיזית ומנטלית, באמצע היום כשאנחנו מרגישים נפילת אנרגיה, תמר אחד או שניים ייתנו לנו התאוששות מיידית ולאורך זמן. אפשר להוסיף אגוזי מלך לתחושת שובע ארוכה יותר.
- מכיל מעט מאוד אחוזי שומן!!
- משפר את פעילות המוח ואת הזיכרון!! במחקרים, נמצא יעיל למניעת אלצהיימר
- התמר מג׳הול הוא הכי בריא מכל הפירות היבשים. הוא היחיד שמתייבש באופן טבעי, ללא תוספת של חומרים משמרים או צבעי מאכל.
- מצוין לפני ספורט! מעלה את רמת האנרגיה אשר נשמרת בשיאה לאורך זמן רב.
ניתן להכין מתמרים:
• כדורי אנרגיה
• להוסיף אותם לשייקים, במקום סוכר.
• ממרח בריא ומתוק - דבש תמרים (סילאן) עם טחינה גולמית = חלווה