top of page
חיפוש
קרן טליו

כיצד לקרוא סימון תזונתי



ראשית חשוב מאוד להסתכל על רשימת רכיבים.

הרכיבים ברשימה יופיעו בסדר יורד, כלומר הרכיב הראשון ברשימה יהיה בכמות הגדולה ביותר, וכן הלאה... לכן ל- 3 המרכיבים הראשונים ישנה חשיבות רבה.

רשימת הרכיבים צריכה להיות קצרה, ככל שתהיה ארוכה, כך יהיו רכיבים מיותרים ומזיקים שאנחנו לא צריכים, כמו: חומרים מייצבים, חומרים משמרים, ממתיקים למיניהם, חומרי טעם וצבע וכו'.

בכדי לקדם מוצרים מסוימים, נראה בפרונט המוצר, משפטים מפתים שיופיעו בגדול, כמו: "ללא סוכר", "דל קלוריות", "ללא תוספת סוכר" "לייט", "קל" "מופחת" וכדומה.

דל קלוריות/דיאט – המוצר מכיל עד 40 קלוריות ל – 100 גרם

ללא סוכר – אין סוכר, אך המוצר יכול להכיל כמות גבוהה של ממתיקים אחרים שמופיעים בשמות אחרים כמו: מייפל, דבש, סוכר חום, מלטיטול, גלוקוזה, אגבה...

ללא תוספת סוכר – למוצר לא הוסיפו סוכר. אך הרכיב עצמו מכיל בתוכו כבר סוכר. לדוגמה: סילאן.

לייט/מופחת/קל –מכיל ב 1/3 קלוריות פחות ממוצר המקור. לא מעיד על כמות מועטה של שומן/ קלוריות המצויים בו.


נתרן – שימו לב! רכיב חשוב שלא מתייחסים אליו בדר"כ. ההמלצה היא לא לעבור את ה 400 מ"ג ל 100 גרם.

סיבים תזונתיים – רכיב הכי חשוב! ככל שיהיה יותר, יותר טוב.




9 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page