top of page
חיפוש
קרן טליו

שומנים רבותיי, שומנים

בואו נדבר על שומנים,

האם כל השומנים הם רעים לנו? מדוע המילה שומן מרתיעה אותנו?

אז בואו נעשה סדר, ונבחין בין סוגי השומנים.

קיימים סוגים שונים של שומנים שההרכב שלהם שונה מבחינת המבנה הכימי.


השומנים הטובים

נקראים שומנים בלתי רוויים

הם שומנים שהגוף שלנו צריך, ללא שומנים אלו לא תהיה ספיגה יעילה של ויטמינים מסוג ADEK אלו ויטמינים שנספגים אך ורק בסביבה שומנית. שומנים אלו, מסייעים בהפחתת כולסטרול וטריגליצרידים בדם.

אחד משמנים אלו נקרא "אומגה 3" – שומן זה ספציפית עוזר גם במניעת קרישי דם ומונע הצמדות של טסיות דם אדומות. מלבד זאת יש לו תכונות רבות נוספות כמו: נוגד דלקת, חידוד הזיכרון והריכוז, תומך במחלות אוטואימוניות, סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלות עור, מפחית תסמיני מחזור וגיל המעבר.

חשוב לדעת! כי בכל זאת מדובר בשומנים ויש להם ערך קלורי גבוה וכן בכל שומן טוב יש אחוז נמוך של שומן רע. לכן כמות צריכתם מוגבלת, צריכה מוגזמת מהם תוביל להשמנה.

מקורם של השמנים הטובים לרוב מן הצומח ולא מן החי. לדוגמה:

שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים...

מקור לאומגה 3 – אגוזי מלך, זרעי פשתן, צ'יה, דגי ים צפוני


השומנים הרעים

שומן רווי – גורם לעליה ברמות השומנים בדם, לעליה בלחץ דם, מעודד קרישת דם, צריכה מוגברת מעודדת מחלות לב וכלי דם.

נמצא בעיקר במזונות מהחי כמו: חלב פרה, גבינות שמנות, בשר...

שומן טראנס- הוא השומן הרע מכולם.

הוא מגביר את הסיכון לחלות במחלות לב, כלי דם וסרטן.

הנזקים שלו הם כל כך גדולים עד כדי שה – FDA – מנהל המזון האמריקאי העביר הוראה לתעשיית המזון בארה"ב להוציא את השומן הטראנס מכל מוצרי המזון.

שומן טראנס הוא השומן שאנחנו רואים בסימון התזונתי על המוצרים כ"שומן צמחי מוקשה" או "שומן צמחי מוקשה חלקית" הוא משמש בתעשייה כחומר משמר והכנסתו מאפשרת להאריך את חיי המדף של המוצרים.

נמצא בעיקר במזונות מעובדים ומטוגנים, בורקס, מאפים, עוגיות, חטיפים, חמאת בוטנים, שמן דקלים ועוד...



12 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page