top of page
גם בריא
גם קליל להכנה
וגם טעים!

יש את זה ביותר מושלם?

ממרחים

פסטה כוסמין (פה בתמונה בטעם תרד)


התוספת לפסטה מורכבת מ:

קוביות סלמון צרוב

תחתיות ארטישוק חתוכות לקוביות

שעועית ירוקה

כוסברה
 

אופן ההכנה:

מעט שמן זית לצרוב את הסלמון ולהוציא

להקפיץ את תחתיות הארטישוק עם השעועית ירוקה, עד שמתרככים

להוסיף מלח, שום כתוש, חצי לימון סחוט ובסוף את הכוסברה/פטרוזיליה, מה שאוהבים

לשים את הפסטה בצלחת עמוקה ומעל להניח את התוספת.

פסטה כוסמין.jpg

כדורי תמרים 

מצרכים:
1 כוס תמרים ללא גלעינים
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס פיסטוק לא קלוי
חצי כוס שומשום
חצי כוס קוואקר דק
1 כף טחינה
כוס מים רותחים

אופן ההכנה: 
שמים בקערה את התמרים, מעל כוס מים רותחים. מועכים בעזרת מזלג עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה. יוצרים כדורים, מכניסים למקפיא לשעה ולאחר מכן מעבירים למקרר. 

71868088_1089872767885601_91951801292218

פנקייק מפנק, טעים, מושחת וללא יסורי מצפון


מצרכים:
- כוס קוואקר דק

- חצי כוס קמח כוסמין מלא

- כף שטוחה אבקת אפיה

- 2 כפות שמן זית

- 2 כפות סוכר קנים/ חום

- כפית קינמון

- ביצה

- 2 בננות מעוכות/ רסק תפוחים

- גביע יוגורט
 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים

יוצקים על מחבת טפלון שחוממה מראש

עד שמופיעות בועות, הופכים ומטגנים עוד כדקה

ניתן לשים מעל, מייפל טבעי/ פירות יער/ פרוסות בננה/ תותים ועוד 

130744176_1453821384824069_6895056811454

טורטייה כוסמת ירוקה

מצרכים:

3 כפות קמח כוסמת ירוקה
שליש כוס מים 

אופן ההכנה:
לערבב עד למרקם של טחינה (אם צריך ניתן להוסיף מעט מים)
להוסיף כפית טחינה /כפית שמן זית + מלח ולערבב

להניח על מחבת נון סטיק ולהפוך לאט לאט כשהחלק העליון מתחיל להתייבש.

 

ניתן להשתמש גם בקמח חומוס, קמח קינואה, קמח עדשים, קמח שיבולת שועל... וכן יש אפשרות לערבב ביניהם.

הכמות מספיקה לטורטייה אחת.
יש להכפיל את הכמות בהתאם למספר הטורטיות שרוצים להכין.

מתכון לטורטיה כוסמת.jpg
bottom of page